Det här är Svenska kyrkan Växjö

Hela Sverige är indelat i församlingar. Svenska kyrkan Växjö omfattar samma område som Växjö kommun och är indelat i 13 församlingar med tillsammans 40 kyrkor. I de allra flesta av kyrkorna firas gudstjänst varje söndag. Många av dem har också lokaler i anslutning till kyrkan där det sker verksamhet för olika åldrar under veckan.

Växjö stads- och domkyrkoförsamling  omfattar Växjö stad med följande kyrkor: Domkyrkan, Mariakyrkan, Johanneskyrkan, Skogslyckans kyrka, Västrabokyrkan, Högstorps kyrka och Teleborgs kyrka.

Dädesjö församling med Dädesjö gamla kyrka och Dädesjö nya kyrka.

Gemla församling med Öja kyrka

Gårdsby församling med Gårdsby kyrka och Sandsbro kapell

Hemmesjö - Furuby församling med Hemmesjö gamla kyrka, Hemmesjö nya kyrka och Furuby kyrka

Ingelstad församling med Östra Torsås kyrka, Jäts gamla kyrka, Jäts nya kyrka, Nöbbele kyrka och Uråsa kyrka.

Kalvsviks församling

Lammhults församling med Lammhults kyrka, Asa kyrka och Aneboda kyrka

Sjösås församling med Sjösås gamla kyrka, Sjösås nya kyrka (Viås)., Drevs gamla kyrka och Drevs nya kyrka.

Söraby församling med Söraby kyrka, Tolgs kyrka och Tjureda kyrka

Tävelsås församling

Vederslövs församling med Vederslövs gamla kyrka och Vederslövs nya kyrka.

Öjaby församling med Öjaby kyrka, Örs kyrka, Ormesberga kyrka och Bergunda kyrka.

Utöver dessa finns Tegnerkapellet och Hovshaga kapell som främst används som begravningskapell.

I våra församlingar bedrivs en stor och mångsidig verksamhet med aktiviteter för människor i alla åldrar. Vi har en bred barn- och familjeverksamhet för alla upp till 14 år. Vi erbjuder olika temakonfirmationer vilket gör att man enkelt kan kombinera det egna intresset med konfirmationsen. Körer har vi många och med olika inriktningar. I våra församlingar sjunger över 850 personer i någon kör. Det finns allt från barnkörer till vuxenkörer som sjunger folkkäravisor och klassiska mästerverk. Meditationer, pilgrimsvandringar och heliga danser är andra inslag i flera av våra församlingar. Vi har ävern parrelationsgrupper, sorgegrupper och syföreningar. Detta och mycket annat fyller våra kyrkor och församlingshem. För att få veta vad som händer där du bor hänvisar vi dig till närmaste församling eller kyrka i menyn till vänster.

Se gärna mer om våra kyrkor på kyrkokartan.se